Geschiedenis

In januari 2004 was het huis De Hassinkhof aan de Veldhofstraat klaar. Het was ontstaan op initiatief van enkele ouders, samen met de woningbouwvereniging en Philadelphia. Twee verdiepingen heeft het. Boven 5 appartementen en een gezamenlijke woonkamer en vide. Daar wonen nu nog steeeds 5 mannen met een lichte verstandelijke beperking en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Deze mannen voelen zich helemaal thuis in Gorssel, waar enkelen ook zijn opgegroeid.   

Toen na enkele jaren bleek, dat het moeilijk was voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen voor de exploitatie waren er plannen, deze mannen te laten verhuizen naar een nieuw en groter complex in Brummen.

Toekomst

Dat vonden ouders en familieleden geen goed plan. Zij gingen in overleg met de inmiddels in Twello gevestigde Woningstichting IJsseldalwonen, diverse zorgverleningsorganisaties en ontwikkelden verschillende plannen. In het voorjaar van 2018 besloot Philadelphia zich ook volledig in te zetten voor het behoud van deze unieke kleine woonvorm. En eind 2018 was de kogel door de kerk, we gaan er samen voor. Gelukkig, een hele zorg minder. Deze vijf mensen kunnen blijven wonen. Hun handicap maakt, dat zij moeilijk om kunnen gaan met veranderingen en dat is nu ook niet nodig.

Natuurlijk moet er nog veel gebeuren voor de nieuwe exploitatie rond is, maar we zien de toekomst zonnig tegemoet.